Receptai visiems
Header

Pangasijų file tešloje

Nesu pati didžiausia žuvies mėgėja, tačiau šis patiekalas man tikrai labai patiko. :)

Reikės:

  • pangasijos file
  • pakelio sluoksniuotos bemielės šaldytos tešlos
  • raudonojo svogūno ar poro
  • 8 pievagrybių
  • kiaušinio
  • 200 gr. fermentinio sūrio
  • majonezo (pagal skonį)
  • žuvies prieskonių

Eiga:

  1. Atšildykite šaldytus produktus.
  2. Kepimo skardą ištepkite riebalais, išklokite tešla visą kepimo skardos dugną ir kraštus, subadykite šakute.
  3. Per visą skardą išdėliokite supjaustytus žuvies gabaliukus ir apibarstykite žuvies prieskoniais.
  4. Svogūną ar porą supjaustykite ir pakepkite ant keptuvės. Iškepusius suberkite ant žuvies ir lygiai paskleiskite.
  5. Pievagrybius supjaustykite ir išdėliokite ant svogūnų.
  6. Apibarstykite sutarkuotu fermentiniu sūriu ir uždėkite pora šaukštų majonezo, jį gerai išlyginkite.
  7. Uždėkite tešlos lakštą, kad butų uždengtas visas įdaras.
  8. Kiaušinio plakiniu aptepkite paviršių.
  9. Kepkite 200C įkaitintoje orkaitėje 40 min. kol gražiai apskrus , o tada sumažinkite iki 140C ir dar pakepkite apie 10 min.

Receptą radau “Moters savaitgalis” žurnale.

Skanaus!

April 19th, 2010 | Posted by Ineta in APKEPAI, NESALDŪS PYRAGAI | ŽUVIES, JŪROS GĖRYBIŲ PATIEKALAI

You can leave a response .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *