Receptai visiems
Header

Obuolių pyragas

Labai skanus obuolių pyragas, o ypač su vaniliniais ledais… :) Šis pyragas iš tikrųjų lengvai pagaminamas, tačiau jį reik ilgokai šaldyti, jei nenorit kad visas įdaras išbėgtų vos prapjovus. Na bet palaukt kol sustings tikrai verta.

Reikės:

Tešlai:

  • 130 gr. sviesto
  • 3 v.š grietinės
  • 1 a.š sodos
  • 1/3 stiklinės cukraus
  • apie 350 gr. miltų

Obuolių masei:

  • 5 vidutinio dydžio obuolių (4 ar 3,5 jei labai dideli)
  • 1 v.š cukraus
  • 1 a.š vanilinio cukraus
  • 1. v.š grietinės
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š miltų
  • mažiau nei pusę citrinos

Eiga:

  1. Sviestą, cukrų ir grietinę ištrinkite iki vientisos masės.
  2. Supilkite nugesintą sodą.
  3. Suberkite miltus ir viską išminkykite. Ji neturėtų lipti prie rankų.
  4. Gautą masę įdėkite į maistinę plėvelę ir padėkit į šaldymo kamerą 10 min. kol pasiruošit obuolių masę.
  5. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas. Obuolius sutarkuokite per burokinę tarką.
  6. Į obuolius įberkite cukrų,vanilinį cukrų ir išspauskite citrinos sulčių viską išmaišykite.
  7. Kitame inde išplakite kiaušinį, sudėkite grietinę ir miltus, viską išplakite ir užpilkite ant obuolių, dar kartą viską gerai išmaišykite.
  8. Tešlą ištraukite iš šaldymo kameros, padalinkite į dvi dalis 1/3 ir 2/3.
  9. Didesniąją dalį iškočiokite, kepimo formos dugną padenkite kepimo popieriumi. Ant jo uždėkite iškočiotą tešlą ir su rankomis apklijuokite tešla formos dugną ir kraštus.
  10. Obuolių masę supilkite į formą padengta tešla.
  11. Likusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis, jomis apdėkite pyrago viršų lyg tinkleliu.
  12. Kepkite 180C temperatūroje, apie valandą, kol pyragas gražiai parus.
  13. Iškepusį pyragą reikia gerai atvėsinti 3-4 valandom įdėti į šaldytuvą.Nors galima valgyt ir šiltą. Kaip jum patiks:)

Skanaus!

April 14th, 2010 | Posted by Ineta in PYRAGAI, PYRAGĖLIAI

You can leave a response .

6 Responses

  • nijole says:

    o kam greitai atšaldyti? man labiau patinka šilti pyragai, juo labiau su ledais….

  • Gamyklele says:

    Na iš tiesų pagal receptą buvo rekomenduojama jį šaldyti, todėl aš ir šaldžiau, o kas bandė nešaldyt sakė, kad obuolių masė labai skysta būna ir viskas išbėga. Na bet manau čia jau pasirinkimo laisvė:) kaip kam skaniau:)

  • nijole says:

    supratau, ačiū už atsakymą :)

  • Gamyklele says:

    prašom:)

  • Egle says:

    Nerandu niekur jūsų el. pašto.
    Tai aš trumpai ir kukliai :)

    CityOut.lt portalo maisto skiltis turi naują rubriką "Receptų turgus" – kas savaitę sudarome geriausių/įdomiausių/skaniausių lietuviškai rašančių blogerių išspausdintų receptų surinktuką :)

    Šios savaitės tema – pyragai, pyragėliai, keksai r t.t. Norėčiau įtraukti šį receptą ir pusrytinius riestainius, tad noriu atsiklausti, ar sutiktum :) Tokiu atveju aš įdėčiau nuotrauką, nurodyčiau tavo autorystę ir uždėčiau aktyvuotą link'ą tiesiai į receptą. Kaip manai?

  • Gamyklele says:

    Oi, Egle, būtų labai smagu:)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *