Receptai visiems
Header

Jogurtinis tortas su vaisiais

Šiandien aš laiminga kaip niekad, nors šventinės dienos ir žinoma pačios šventės jau baigėsi, tačiau nuo šiandien aš galiu teigti, kad pavasaris atėjo jau šimtu procentų !!! Tikrai tikrai, ne vien dėl to , kad saulutė šį savaitgalį nepagailėjo savo šilumos, bet dėlto, kad pirmą kart šiais metais radau pilną mišką žibučių, mėlynų mėlynų:) Ir tai, kad pamačiau pirmuosius parskridusius gandrus. Na, kaip mano močiutė pasakytų, gandrai – ateities pranašai. Nuo to ką, veikiantį pamatai pirmąjį gandrą, priklausys kokie bus likę metai. Tikėkimės liaudies išmintis neapgaus :)

Aš jau visai nuklydau nuo esmės, juk reik rašyt apie tortą. O apie jį aš turiu tikrai ką pasakyti. Visų pirma reiktų padėkoti Saulėtai virtuvei , šį receptą būtent čia ir pamačiau :) Labai labai ačiū! Taigi tortą rekomenduoju visiems, net ir nelabai mėgstantiems tortų, kadangi visi visi valgę, jį labai išgyrė. Gražių žodžių nepagailėjo net ir tie, kuriems tortai apskritai nelabai patinka. :)

Taigi, truputį torto receptą pakoregavau pagal save. Štai receptas:

Reikės: 

Biskvitui

  • 4 kiaušinių
  • 80 gr. miltų
  • pusę šaukštelio vanilinio cukraus
  • 80 gr. cukraus

Eiga: 

  1. Baltymus atskirti nuo trynių.
  2. Atskirai išplakti baltymus iki standžių putų, po truputį suberiant pusę cukraus.
  3. Trynius išplakti su likusiucukrumi iki baltumo.
  4. Į trynius atsargiai įmaišyti persijotus miltus.
  5. Į trynius iš lėto sudėti baltymus, maišyti su mediniu šauktu, keliant masę nuo dugno į viršų, kad neišeitų visas primaišytas oras iš baltymų.
  6. Orkaitę įkaitinti iki 180C , apvalią skardą padengti kepimo popieriumi, supilti pusę masės (kadangi kept reiks du biskvitus), kepti apie 15 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, jei jį ištrauksite neaplipusį – biskvitas iškepė.

Kremui:

  • 500 ml. jogurto (naudojau vyšnių, tačiau galima naudot kokį labiausiai mėgstate)
  • 500 ml. grietinėlės
  • 150 gr. cukraus
  • 30 gr. želatinos
  • 100 ml. vandens
  • dviejų pakelių želė (aviečių ir žemuogių)
  • konservuotų vaisių (aš rinkausi skardinę, kurioje buvo 5 rūšių vaisių, atminkit, kad švieži ananasai ir kivi skystina kremą)

Eiga:

  1. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti, kad išbrinktų.
  2. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki tirštų putų ir įmaišyti jogurtą.
  3. Želatiną ištirpinti ir atvėsinti iki kambario temperatūros, supilti į jogurto ir grietinėlės masę.
  4. Vaisius ir želė supjaustyti nedideliais gabaliukais ir suberti į kremą.
  5. Atvėsusį biskvitą sulaistyti sirupu, ir apjuosti žiedu nuo torto formos, padėti ant lėkštės, kurioje bus patiekiama.
  6. Supilti pusę kremo, išlyginti ir dėti antrąjį biskvitą, jį taip pat sulaistyti ir užpilti likusį kremą.
  7. Dėti į šaldytuvą 3-4 valandom, kad sustingtų.
  8. Puošti galima įvairiais vaisiais ar grietinėle. Aš puošiau vaisiais, juos apliejau tortų želė, o šonus puošiau šokolado juosta.

Skanaus!

April 5th, 2010 | Posted by Ineta in TORTAI

You can leave a response .

38 Responses

  • Asta says:

    Super super super! Ploju atsistojus – be galo gražus tortukas, jau tie vaisiai, mmm… :))) Ir, žinoma, smagu, kad užtikai receptą – nėra už ką! :))

  • Anonymous says:

    A kur pjūvis?;)

  • Gamyklele says:

    Pjūvio neturiu:) gaila… Tortas buvo labai greit suvalgytas, na ir nelabai norėjosi su fotoaparatu šokinėt ir bandyt pagaut kadra jau prapjauto torto:)

  • Indrė says:

    Šala šaldytuve, teko šiek tiek giminių pakelti, kad suprasti, jog želė skiriasi nuo tortų želė, kurią pilti ant viršaus :))) bet rezultatas manau pranoks visus lūkesčius :))
    Labi ačiū už receptuką, iki šiol man jogurtiniai tortai atrodė tikra mistika :)

  • Gamyklele says:

    Aš irgi pirmą kart išbandžiau tortų žele darydama šį tortuką :) Tikiuosi gausis puikus tortas:))

  • Indrė says:

    Gavosi puikiai, tiesa, teko gelbėti viršų.. Nes tortų želė maišiau su vaisių sirupu ir nesustingo, teko pakeisti papuošimus virti želė su vandeniu ir VALIO :))
    labai skanus gavosi :)
    tikrai buvau nustebusi ir sužavėta tiek skoniu, tiek lengvumu jį darant :)
    Dar kartelį ačiū :)

  • Gamyklele says:

    Labai džiaugiuosi:)

  • Anonymous says:

    ziauriai skanus tortas, visiems pazistamies jau rekomendavau :)

  • Ineta says:

    Kaip smagu!!!:) aš irgi jį dažnai kepu, niekad nenuvylė dar:)

  • Anonymous says:

    Tai kas yra ta tortu zele? Ir kaip ji padaroma, nes mes gyvenam ne Lietuvoj ir nezinau kaip cia Danijoj jos ieskot. ir beje kaip ta sokolado juosta reikia padaryt?

  • Ineta says:

    Anonimiškas, tortų želė tai va tokią naudojau http://www.germandeli.com/glazeklar.html manau ją būtų galima pakeisti paprasta žele tiesiog naudojant mažiau vandens.
    O šokoladinę juostą labai paprasta paruošti. Atkirpkire norimo ilgio ir pločio juostą iš sviestinio popieriaus, ištirpinkite šokoladą ir ant sviestinio popieriaus juostos išliekit norimus ornamentus, o kai šokoladas pradės po truputį stingti apjuoskite jau paruoštą tortą ir padėkite į šaldytuvą, o kai šokoladas sustings, sviestinį popierių nuimkite. :)

  • Anonymous says:

    Aciu labai uz patarimus :) Bandysim kepti Kaledoms :)

  • Ineta says:

    Lauksiu atsiliepimų, kaip gavosi:)

  • Anonymous says:

    Labai skanus tortas gavos gaivus, nepersaldus daug kam patiko. Tik man kremo gavos dvigubai daugiau nei reikejo, nors forma buvo 26cm dydzio, tai buciau iskepus du bet pritrukau biskvitu :) As nelabai supratau kam skirtas tas 100ml vandens kremo recepte, speju kad zelatinai ismirkyt? Ir turejau vargo su sokolado juosta, bet cia speju del sokolado kokybes, nes nesigavo tiek skystas kad formas kazkokias isliet, o grietineles po ranka neturejau ir sviestas negelbejo. Kita syki vel bandysiu tapati torta kepti, nes cia daug variaciju galima daryt :)

  • Ineta says:

    Kaip smagu, kad gavosi:) Na dėl kremo kiekio tai man buvo pats tas, to kremo žinoma turėjo būti daug. Bet čia kaip kam patinka:)

  • Anonymous says:

    Aš nelabai supratau:
    kokiu sirupu laistyt
    dviejų pakelių želė (aviečių ir žemuogių)-kur jie naudoti? Nes kremui matau tik želatiną.
    Dėl tos šokolado juostos – kuom ją išlieti? Plona jinai turėtų būt ar kiek storesnė?

    Ačiū

  • Ineta says:

    Sirupą galite pasirinkt kokį norite, aš naudojau sirupą kuris būna konservuotuose vaisuose.

    O želė naudota čia: "4.Vaisius ir želė supjaustyti nedideliais gabaliukais ir suberti į kremą." turbūt nepastebėjote.

    O šokoladinę juostą labai paprasta paruošti. Atkirpkire norimo ilgio ir pločio juostą iš sviestinio popieriaus, ištirpinkite šokoladą ir ant sviestinio popieriaus juostos išliekit norimus ornamentus, o kai šokoladas pradės po truputį stingti apjuoskite jau paruoštą tortą ir padėkite į šaldytuvą, o kai šokoladas sustings, sviestinį popierių nuimkite. :)

  • Anonymous says:

    Ačiū, dabar jau aišku:)
    Tačiau neatsakėte – kokiu įrankiu liejate tą šokoladinę juostą? Kulinariniu švirkštu?..

  • Ineta says:

    tiesiog arbatiniu šaukštuku:)

  • Anonymous says:

    labai patiko man jusu receptukas pagaminsiu ji savo dukrytei vieneriu metuku proga:)

  • Ineta says:

    Labai džiaugiuos, kad patiko:) Smagaus gimtadienio!

  • Anonymous says:

    Puikus. O želes gabaliukai nepatirpsta,neiškrenta,atpjovus gabalėlį torto, tokias skylikes nepalieka?:)
    O kokį šokoladą tai aplinkui juostai naudojate ir kiek? Tą juostą aš kaip suprantu taip reikia storiau tept?Kaip tą viršų su šaukteliu taip gražiai išraižote?:)

  • Ineta says:

    Man želė gabaliukai nei aptirpsta, nei iškrenta, nes tiesiog gaminant pačią žele, naudoju mažiau vandens nei nurodyta būna ant pakučio, kad ji būtų stangresnė.
    O šokoladą naudoju paprasto juodo šokolado vieną plytelę (100g) Į firmą nekreipiu dėmesio:))) Na, o šokoladą lieju tai bet kaip:D Tiesiog pavinguriuoju visaip ant sviestinio popieriaus juostos, o kai apjuosiu tortą, tas šokoladas vistiek pasiskirsto kaip jam ten išeina:))

  • alesia says:

    laba diena, tortukas atrodo super, tad susirosiau ir as pabandyti tik noriu paklausti kokio dydzio forma naudojat?

  • Rita says:

    As taip pat pirma karta gaminau si torta ir tikiuosi gausis, nes kai pyliau zelatina i grietineles ir jogurto mase, man nuejo gumuliukais todel nezinau ar gausis, dabar padejau i saldytuwa, kad sustingtu, nezinau kas gausis. :)

  • Rita says:

    nepawyko:( nesustingo:( taip gaila sakes! bet nepasiduosiu bandysiu dar karta, kad galeciau iskepti si nuostabu torta sawo dukrytes wieneriu metuku gimtadieniui:) Ineta, o gal gali smulkiau parasyti kaip man islieti sokolada? bandziau, bet man kaip ir kremas nesigawo:( gawosi minkstas ir negalejau nuimti nuo swiestinio popieriaus :( nejaugi as tokia newykus…

    • Ineta says:

      Kitą kartą kai kepsite, želatiną atvėsinkite, kad bent panašios temperatūros būtų su grietinėle ir jogurtu, tuomet neturėtų į gumuliukus sueiti. O dėl šokolado juostos tai net sunku ką patarti. Aš visuomet ištirpdau šokoladą ir palaikau jį šiek tiek, kad atvėstų ir tuomet pilu ant sviestinio popieriaus. Na, o kai jau šią juostą apvyniosite apie tortą dėkite jį į šaldytuvą ar į balkoną neškite, kur būtų šalta, tuomet greičiau viskas sustings ir nuimsite popierių lengviau. :) Tikiuosi sekantį kartą pavyks!

  • Rita says:

    siandien wel kepu si torta, nes noriu pameginti dar karta, o pirma mano newykusi torta jau baigia waikai walgyt :D sako labai skanus :) taip jis tikrai skanus tik kad nesustingo normaliai. Aciu Ineta uz patarimus, kaip iskepsiu antra karta torta parasysiu ar pawyko. :)

  • Asta says:

    labai skanus tortas, kepiau jau du kartus ir abu viskas gavosi, visiem labai patiko :))

  • Sandra says:

    O sita torta puosti tik tada,kai jau visas pagrindas jau pastovejes saldytuve? Pirma karta bandysim kepti,tai noriu pasitikslint,kad nebutu klaidu.. :)

  • Rasa says:

    O as norejau paklausti kokia naudojate grietinele ? Nes viena karta bandziau daryti torta ir beplakant grietinele susimuse sviestas, viska teko pilti lauk, buvo daug asaru ir gimtadienis be torto, nes kepiau velai vakare, ir parduotuves nebedirbo, o is ryto jau turejome isvaziuoti :D Dieve kaip tada liudna buvo :D Kaip vaikystej kokioj

  • Simona says:

    Sitas tortas, kazkas NE-RE-A-LAUS!!! Dariau draugo gimtadieniui, su svieziais vaisiais (persikai, vynuoges, bananai, apelsinai), naudojau braskini jogurta ir braskine bei agrastu zele. Tortas gavosi tiek papuosime nerealiai, tiek skoniu, visi isgyre ir visiems labai patiko! Tikrai dar kartosim! Aciu uz recepta!!! Nors ikeltas jau pries daug metu, bet dziaugiuosi, kad ji atradau, nors ir daug veliau :))



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *