Receptai visiems
Header

Vyšnių pyragas

Žiema jau baigiasi, pagaliau atėjo pavasaris, na o aš pastebėjau, kad namuose po žiemos liko be galo daug uogienių. Todėl šiandien kepiau pyragą pagal seną mamos receptą. Šis receptas vienas iš paprastesnių, nereikia per daug nieko skrupulingai matuot,maišyt ir pan. :) Jis vistiek gaunasi tikrai labai skanus. Sugadinti jo turbūt irgi neįmanoma:D Taigi, vaišinkitės.

Reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 1 stiklinės cukraus
  • 150 gr. kepinių margarino
  • miltų (senoj mamos knygelėj nebuvo nurodyta miltų kiekio, o tiesiog prierašas: “miltų dėti tiek, kad neliptų minkoma prie rankų” )
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • mėgstamos uogienės (aš naudojau vyšnių uogienę)

Eiga:

  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi.
  2. Ištirpinti margariną ir supilti į kiaušinių masę.
  3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti.
  4. Masę gerai išminkyti, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldymo kamerą valandai.
  5. Skardą iškloti kepimo popieriumi.
  6. Sušalusią tešlą tarkuoti tiesiai į skardą, sutarkuoti 2/3 tešlos. (tarkuoti per burokinę tarką)
  7. Tuomet, aptepti tolygiai mėgstama uogiene.
  8. Likusią tešlą užtarkuoti ant uogienės, kad visur tolygiai būtų pasiskirstę.
  9. Orkaitę įkaitinti iki 180C, kepti apie 40 min. Kol pyragas gražiai paruduos.

Skanaus! :)

March 29th, 2010 | Posted by Ineta in PYRAGAI, PYRAGĖLIAI

You can leave a response .

3 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *